Autopath – dinamikus üldözőgörbe elemzés

Kategória:

Az Autopath dinamikus üldözőgörbe szerkesztő alkalmazás használata gyorsan elsajátítható. Könnyedén használható útcsatlakozások, körforgalmak, kapubehajtók és egyéb forgalmi létesítmények ellenőrzésére. 

Az Autopath biztosítja a lehetőséget arra, hogy a felhasználók saját járműveket definiáljanak. Az egyszerűbbektől kezdve, a több kormányzott tengellyel rendelkező speciális járművekig szinte bármilyen szerkezet felépíthető. A piacon egyedülállóan tartalmazza az út 03.03.22-es tervezési útmutatóban található, valamint a Volánbusz flottájában lévő járműveket.

Az elkészített geometriai alaphoz tetszőleges felül- és oldalnézeti vonalláncokat lehet rendelni. Ennek a megoldásnak köszönhetően akár egy speciális jármű szállítmánya is beilleszthető az üldözőgörbe vizsgálatba.

Az Autopath dinamikus üldözőgörbe alkalmazás használatával megoldott, a tolató járművek vizsgálata is. Nemcsak a jármű első-, hanem bármely tengelyével, bejárhatunk egy adott nyomvonalat.

Az EasyDrive funkciónak köszönhetően teljesen szabadon is irányíthatjuk a kiválasztott járművet. A vizsgálat közben azonnal láthatjuk az üldözőgörbét, valamint a haladási iránynak megfelelően előrejelzést is ad az alkalmazás.

A korábban futtatott üldözőgörbe vizsgálatok animációi bármikor újrafuttathatók, az érdekesebb pozíciókba bármikor elhelyezhető a vizsgált jármű sziluettje.

Az ütközés érzékelésnek köszönhetően megadhatunk az üldözőgörbe környezetében vizsgálandó elemeket és a vizsgálat végén kiemelve láthatjuk az érintett szakaszokat.

Google Earth import

A 2017.1-es verzió óta a Google Maps Import funkcióval importálhatók a Google Earth szolgáltatásban található felvételek és a domborzati modell is. A felvételek letöltése után, egy tetszőleges járművel azonnal ellenőrizhető a képeken lévő állapot.

Az Autopath dinamikus üldözőgörbe alkalmazás frissítései külön telepítőkészletben érkeznek, ám ezekre nem kell a felhasználónak vadásznia. Az Információ/Frissítés ablakban ellenőrizhetjük a telepített verzió számát, illetve a fejlesztő szerverén ellenőrzi az alkalmazás, hogy rendelkezésre áll-e újabb verzió. Amennyiben igen, akkor az újabb verzió egyetlen kattintással letölthető majd telepíthető.

Az Autopath dinamikus üldözőgörbe alkalmazás magyar kezelőfelülettel rendelkezik. Elérhető egyedi és hálózatos verzióban, úgynevezett örökös licenc formájában szoftverkövetéssel és előfizetéssel egyaránt.

A piacon található legjobb ár/érték arányú alkalmazás, ami AutoCAD, AutoCAD Map 3D, AutoCAD Civil 3D 2013-2019 és BricsCAD v15-v19-es platformokra telepíthető.

A letölthető verzió aktiválás nélkül 7 napig, egyetlen járművel használható.

 

A Plateia úttervező alkalmazás részét is képező Autopath modult a nagy érdeklődésre való tekintettel 2011-től már különálló alkalmazásként is meg lehet vásárolni. A terméktámogatás egészen az AutoCAD 2013-as verziókig nyúlik vissza.

Főbb jellemzői:

– dinamikus helyszínrajzi vizsgálat
– kézi irányítási lehetőség
– Civil 3D nyomvonal és vonallánc vizsgálata
– dinamikus útvonal frissítés
– kanyarodási ív előrejelzése
– tolatás vizsgálata
– magassági vizsgálat
– szabadan bővíthető parametrikus járműkatalógus
– statikus üldözőgörbe blokkok
– kerékelfordulási grafikon
– folyamatos fejlesztés

A VOLÁNBUSZ szakembereinek köszönhetően, a helyszínrajzi ellenőrzéshez az alap járműveken túl, az alábbi, Magyarországon használatos járműveket tartalmazza:

Szóló buszok:

– IKARUS 415
– IKARUS EAG 395.12;16
– IKARUS EAG E95.04
– KRAVTEX Credo EC11
– MAN SL263 (A74)
– MAN SL283 (A74)
– MAN SÜ313 (A72
– MAN ÜL313 (A01)
– Mercedes O350 Tourismo
– Mercedes O530 Citaro
– Mercedes O560 Intouro
– Neoplan N2216 SHD Tourliner
– Neoplan N4416Ü Centroliner
– Setra S315 ÜL
– Mercedes Sprinter 515 CDI

Kormányzott C-tengely:

– MAN NÜ 313-15 (A25)
– MAN ÜL 363 (A04)
– Mercedes O580-17 Travego
– Neoplan N4020/3 Megatrans

Fix C-tengely:

– IKARUS 435
– IKARUS C80
– Mercedes O405GN2
– RÁBA Contact 292
– Volvo 7700A
– Mercedes O345G Conecto

A b2609-es verziótól elérhetők az UT 03.03.22, Szintbeni közúti csomópontok tervezése és méretezése (A KTSZ kiegészítése) c. tervezési útmutatóban található járművek:

– méretezési jármű
– kis személygépkocsi
– nagy személygépkocsi
– szállítójármű
– méretezési jármű – tehergépkocsi
– tehergépkocsi 7.5t
– tehergépkocsi 16t
– tehergépkocsi 22t
– kéttengelyű méretezési jármű
– háromtengelyű méretezési jármű
– tűzoltó autó
– bútorszállító jármű
– szabványos busz I
– szabványos busz II
– autóbusz – méretezési jármű
– csuklós autóbusz I
– csuklós autóbusz II
– nyergesvontató
– tehergépkocsi szerelvény

Autopath bemutató videó
Tolatás vizsgálata Easydrive funkcióval

Autopath 2017.2-es verzió letöltése
Autopath 2017.5-es verzió letöltése
Telepíthetők AutoCAD, AutoCAD Map 3D, AutoCAD Civil 3D 2013-2019-es, valamint BRICSCAD v15-v18-as verziókra

Témafelelősök:

Szabó Péter
építőmérnök
+36 1 273 3415
+36 30 326 1577
peter.szabo@cads.hu
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com