A Civil 3D 2020-hoz elérhető a Country Kit, vagyis a Magyar Tartalom.

Mi is az a Magyar Tartalom?

A Magyar Tartalom, eredeti nevén Country Kit olyan ország-specifikus tartalom csomag, melynek telepítésével az adott országhoz tartozó stílusokat, szabványokat és gyakran használt beállításokat adhatjuk hozzá a Civil 3D-hez.

A Civil 3D 2020 Magyar tartalom újdonságai

Magyar szabványjelölések integrálása

Magyarországon használatos szabványok integrálása:
e-ÚT 03.00.21 (ÚT 2-1.226) – Úttervezési rajzok tartalmi és formai követelményei alapján bővült az elérhető jelölések köre.

A leggyakrabban használt közmű vezetékek, tengelyvonalak és határvonalak valamint a szabványos északjelek mostantól az új néven elérhető MT_2020.dwt sablonfájl részei.

Civil 3D 2020 – Közmű vonaltípusok
Sablonfájl

A korábbi évekhez hasonlóan, két sablonfájl érhető el, MT_2020.dwt az általános- és úttervezési feladatokhoz, valamint MT_2020._vasut.dwt pedig a vasút tervezési projektekhez. Mind a kettő tartalmazza az alapvető magyarországi (EOV) koordináta-rendszer, valamint mértékegység beállításokat. A Fóliatulajdonság-kezelőbe pedig belekerült egy fóliaszűrő, aminek a segítségével a beépített Civil 3D-s alapfóliákat lehet kategóriák szerint szűrni.

Civil 3D Fóliaszűrő
Civil 3D 2020 – Fóliaszűrő
Blokkok paletta

Számos, a szabványban található blokk került bele a sablonfájlba. Ezeket beszúrhatjuk a hagyományos módon a blokkok közül, vagy létrehozhatunk egy Blokkok palettát. ennek a lépéseit mutatom be az alábbi videóban:

Felhasználói visszajelzés és hibajavítás

A felhasználói visszajelzések és tapasztalatok alapján a jelentett hibák javításra kerültek. A Mennyiségszámításhoz használt Költségvetési tételek megfelelően jelennek meg, valamint az induláskor megjelenő figyelmeztető ablak sem jelenik meg ezáltal.

További információ a A Magyar tartalom dokumentációja letölthető innen, valamint telepítés után az alább mappában érhető el:
C:\Users\[Felhasználónév]\Documents\Hungary Country Kit for Autodesk Civil 3D 2020 Documentation

Dinamikusan fejlődő csapatunkba keressük új munkatársunkat építőmérnök területre!
Dinamikusan fejlődő csapatunkba keressük új munkatársunkat építőmérnök területre!
Korábbi verziókra is elérhető?

Igen, egészen a Civil 3D 2010-es verziójáig visszamenően érhető el ilyen tartalom . ITT érhető el a korábbi verziókhoz tartozó Magyar Tartalom.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Vegyen részt 2019. július 29-31. között 3 napos, intenzív Autodesk Civil 3D alapfokú felhasználói tanfolyamunkon és tanulja meg a szoftver alapjait, hogy munkájában szintet léphessen! Tanfolyamunkról további információ >>>https://civil3d.cads.hu/autocad-civil-3d-alapfoku-felhasznaloi-tanfolyam-indul/

Kapcsolattartó:

Szabó Péter
építőmérnök
+36 1 273 3415
+36 30 326 1577
peter.szabo@cads.hu
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com