Az Autodesk a Construction Clouddal egyesíti kivitelezési megoldásait

„Annak ellenére, hogy a kivitelezési vállalatok számára hatalmas kihívást jelent az óriási mennyiségű adat és az emberek közötti kapcsolat létesítése, még senkinek sem sikerült valóra váltania a tervezéstől az üzemeltetésig terjedő, egységes platformon való kivitelezés ígéretét – egészen mostanáig.” – Jim Lynch, az Autodesk kivitelezési megoldásokért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója

Az Autodesk már a kezdetektől az innováció egyik vezetője az épített világban. Először az építészeket és mérnököket segítette áttérni a papíralapú tervezésről a CAD használatára, majd a teljes iparágat a kétdimenziós tervezésről a részletgazdag háromdimenziós modellekre. Most pedig elérkeztünk a harmadik fázishoz: az összekapcsolt kivitelezéshez.

Az építőiparban még ma is elkülönítve szokás tárolni a kulcsfontosságú adatokat, ami gátolja az együttműködést, valamint késedelmekhez és kockázathoz, illetve költséges átdolgozásokhoz vezet. Ezen kihívások miatt még senkinek sem sikerült ténylegesen valóra váltania a tervezéstől a használatig és üzemeltetésig terjedő, egységesített kivitelezést.

Az iparágnak az eddigieknél jobb megoldásokra van szüksége. Olyan módszerekre, amelyekkel zökkenőmentesen kapcsolhatók össze az adatok a tervezés legkorábbi szakaszaitól kezdve a tervrajzkészítésen és kivitelezésen át egészen az üzemeltetésig. A jobb információknak köszönhetően pedig a kivitelezők kapcsolatba léphetnek és együttműködést alakíthatnak ki a megfelelő partnerekkel, így kiváló minőségű munkát végezhetnek, és nem kell tartaniuk attól, hogy bonyodalmakba fognak ütközni.

Az Autodesk célul tűnte ki, hogy biztosítsa mindezekhez a szükséges eszközöket: olyan megoldásokat, amelyek csökkentik a kockázatokat, segítenek gyorsabban megvalósítani a projekteket, valamint fenntarthatóbbá, biztonságosabbá és hatékonyabbá tenni az iparágat.

Az AssembleBIM 360BuildingConnected és PlanGrid szoftvereket tartalmazó portfólión az iparág leghatékonyabb kivitelezésmenedzsment-szoftvereit kapcsolja össze. Az iparágban egyedülálló módon lehetővé téve a munkafolyamatok támogatását a kivitelezés minden szakaszában: a tervezéstől az építkezésen át az üzemeltetésig.

Azonban nem csak a munkafolyamatok terjedelméről van szó – a minőségük ugyanilyen fontos. Mindegyik termék a kategóriájának legjobbjai közé tartozik, és képes lényegesen túlteljesíteni a várakozásokat. E minőség alapját folyamatos ügyfélközpontúság képezi. Az irodai és helyszíni csapatokkal szorosan együttműködve határozzák meg és fejleszthetik tovább az építkezést még hatékonyabbá tevő technológiákat. Végül pedig a terjedelem és a minőség mellett az összekapcsolhatóságra is nagy hangsúlyt fektetnek.

Az Autodesk az elmúlt év során hatalmas lépéseket tett termékeik, és ami még fontosabb, az ügyfelek adatainak összekapcsolhatósága terén. A kivitelezési adatok ma már zökkenőmentesen továbbíthatók a teljes életciklus során, és a csapatok számára mindig a megfelelő helyen és időben állnak rendelkezésre.

Autodesk megoldásokat használva már a szerkesztőeszközökben is együttműködhet a teljes csapattal a tervezési szakasz során. Továbbíthatja a terveket és modelleket a kivitelezés előtti egyeztetéshez, a mennyiségkimutatások készítése és a beszerzés céljából, majd ha elkészült a tervekkel, közvetlenül leküldheti az adatokat a projektkezelő és helyszíni csapatoknak.

Az Autodesk Construction Cloud ezt a négy megoldást kombinálja a cégcsoport tervezőeszközeivel, összekapcsolva a vállalati központok, illetve az irodai és a helyszíni csapatok munkáját az együttműködés és a termelékenység fokozása érdekében.

A több mint 50 új termékfejlesztés, továbbá az egyes termékek közötti szorosabb integráció teszi lehetővé az adatok továbbítását a kivitelezés egyes szakaszai között. Az új, mesterséges intelligencián (MI) alapuló funkciók segítenek a kivitelezési csapatoknak még a problémák bekövetkezte előtt felismerni és csökkenteni a tervezési kockázatokat – így kevesebb lesz a késés és az átdolgozás, és alacsonyabbak lesznek a költségek.

Az Autodesk portfólió terjedelme, az általa kínált képességek széles körű kihasználhatósága, valamint a hatékony munkafolyamatokat megvalósító kapcsolatok az összekapcsolt kivitelezés új korszakát jelentik. Az Autodesk Construction Cloud korát.

Az Autodesk Construction Cloud három alappillére: a fejlett technológia, a kivitelezői hálózat és az előrejelzések

Az Autodesk fejlett technológiát hatékony és könnyen használható eszközöket biztosít a kivitelezők számára a kivitelezés minden munkafolyamatához. A hatékonyság és egyszerűség kombinációja elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a az Autodesk megoldások a gyakorlatban is hasznosnak bizonyulhassanak. hogy ténylegesen megkönnyítsék a munkát.

A Construction Cloud fejlesztései

Az Autodesk Construction Cloud bevezetése kapcsán a vállalat több mint 50 új termékfejlesztést mutatott be, amelyek az épületek életciklusának valamennyi fázisára kiterjednek a tervezéstől az üzemeltetésig. A legfontosabb termékfejlesztések:

Az Assemble-támogatás kiterjesztése az Autodesk AutoCAD, Revit és Navisworks tervezőeszközeinek legfrissebb verziói esetében.

Lehetőség biztosítása az alvállalkozók számára, hogy azonnal számszerűsíthessék a 2D nézeteket a BuildingConnected Bid Board Pro-ban.

A szélesebb körű együttműködés megvalósítása érdekében a helyszíni csapatok mostantól közvetlenül a PlanGrid alkalmazásban készíthetnek videókat. A fejlettebb fényképkezelés révén a csapatok részletesebb helyszíni megjegyzéseket fűzhetnek a képekhez és a videókhoz.

Az összes BIM 360-modul továbbfejlesztése és a funkciók szorosabb integrálása. Ilyen például a Construction IQ és a BIM 360 tervellenőrzési képességeinek integrációja, amelyek neve Design Risk Management (Tervezési kockázatkezelés), és amelyek segítségével csökkenthető a tervezési problémákból eredő információkérések és változtatási kérelmek előfordulásának valószínűsége.

Az Autodesk 18 különféle integrációs megoldást mutatott be, így segítve a kivitelezési csapatokat a kommunikációs zavarok, hibák és átdolgozások elkerülésében, lehetővé téve az adatátvitelt a vállalat valamennyi kivitelezési terméke (például a Revit és a PlanGrid, a BIM 360 Design és a Civil 3D, a BuildingConnected és a PlanGrid, valamint a BIM 360 és az Assemble) között.

A BIM 360 közös adatkörnyezetére (CDE) épülő Autodesk Construction Cloud gondoskodik róla, hogy a teljes csapat egy integrált rekordkészleten dolgozhasson együtt, illetve megfelelő támogatást biztosít az ügyfeleknek az ISO 19650 szabvány követelményeinek betartásához.

Az Autodesk szerint a Construction Cloud a tulajdonosok, tervezők, kivitelezők és kereskedők legnagyobb iparági közösségét foglalja magában, a BuildingConnectedet használó közel egymillió (főként észak-amerikai) alvállalkozót is beleértve.

MI-alapú elemzések

Az Autodesk Construction Cloud hatékony mesterséges intelligenciával (MI-vel) nyújt segítséget a kivitelezési csapatoknak a kockázatok még a problémák bekövetkezte előtt történő észlelésében és csökkentésében – így kevesebb lehet a késés és az átdolgozás, és alacsonyabbak a költségek.

Az Autodesk olyan technológiákat említett példaként, mint a TradeTapp, amely alvállalkozói kockázatelemzésre biztosít lehetőséget a fővállalkozók számára a tervezési szakaszban. A Construction IQ, amely algoritmusok segítségével rangsorolja a legmagasabb kockázatú projekteket, alvállalkozókat és problémákat, amelyekre az építési fázisban figyelmet kell fordítani, valamint biztosítja a csapatok számára a megalapozott döntéshozatalhoz és a már első nekifutásra megfelelő kivitelezéshez szükséges információkat és magabiztosságot.

A kivitelezői hálózat egy valós idejű, közösségileg finanszírozott, a BuildingConnected szoftverre épülő hálózat, amely a lehető legjobb projekteredmények megvalósítása érdekében összekapcsolja a tulajdonosokat és kivitelezőket a megfelelő kereskedelmi partnerekkel.

Ahelyett, hogy a névjegykártya tartójára hagyatkozna, mostantól megtekintheti a régiójában elérhető összes szakembert tartalmazó listát, így az ajánlatokat is könnyebben tudja majd kezelni, és gyorsan összeállíthatja a megfelelő csapatot.

Az előrejelzések magját a Construction IQ alkotja, amely mintákat keres a korábban elkülönítve tárolt projektadatok között, és kiemeli a talált mintákat, hogy a szakemberek valós időben reagálhassanak rájuk. Az így nyert információk segítenek jobb döntéseket hozni az aktuális és a jövőbeli projektekkel kapcsolatban. Olyan döntéseket, amelyek csökkentik a kockázatokat. Olyan döntéseket, amelyeknek köszönhetően Ön biztonságosan és hatékonyan valósíthatja meg a projekteket.

Az Autodesk Construction Solutions küldetése, hogy segítsen a csapatoknak megfelelni a világ rohamosan fejlődő kivitelezési és infrastrukturális igényeinek, egyúttal pedig kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tenni a kivitelezést. Az Autodesk Construction Cloud az első lépés azon az úton, amely ezen célok megvalósítása felé vezet.

Szívesen vennénk, ha kivitelezési tevékenységünk során a termelékenység növelése, a kockázatok csökkentése és az iparág fejlődésének elősegítése érdekében Önnel is szorosan együttműködhetnénk. Keresse kollégáinkat bizalommal!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com